dilluns, de desembre 15, 2008

La travessa d'Hivern 2008Per no perdre la tradició, ahir, que era un dels dies més freds de l'any a Catalunya, el Ricard i jo varem fer una de les ja clàssiques travesses d'hivern. Aquest cop era de Palamós al Port de Premià. A les 9 del matí ja erem al Port Marina de Palamós. La previsió era de vent del N/NO, força 5/6, amb l'afegit que segons paraules exactes dels metereòlegs de TV3 "...tindriem l'ull de la depresió just a sobre i això podia donar situacions de vent molt cambiants....amb possibilitats de nevades a cotes de fins a 200 metres...". Cal dir que no es varen equivocar gens ni mica, doncs de fred en feia molt i el vent ens va fer la guitza tota la travessa. El baròmetre estava molt baix, uns 990 milibars, fet que condicionava que el nivell de l'aigua del mar estigués altíssim. Tant, que els fingers del Port estaven a punt de reventar. La pressió tan baixa, sumat al SO que havia bufat dissabte, havia provocat una mar de fons interessant (per surfejar).

La travessa va ser pràcticament tota a motor i vela. A l'alçada del riu Tordera va començar a ploure i a bufar un vent més consistent. Varem aprofitar per parar el motor però la nostra alegria només va durar 5 minuts. A l'alçada d'Arenys va començar a sortir el sol i vàrem poder veure els restes de la piscifactoria mig enfonsada. Si no la retiren será un verdader perill per la navegació !!! Durant tota la travessa vaig estar mirant l'alçada de les onades fitxant-me amb les espumes que arribaven a les platjes o picaven a les roques. Fantàstiques !!! A l'alçada de Vilassar vàrem veure els primers surfers a l'aigua. Sabiem que l'entrada del Port de Premià seria "divertida", doncs les onades que hi trencaven es podien fins i tot surfejar amb tabla. Si més no, varem entrar a Port sense problema.

La foto de l'encapçalament és del cel a l'alçada de Tossa de Mar. La d'aquí a baix és el skyline de Barcelona vist des del Port de Premià.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Eps Pau!!

Ara que ho dius, yo estan a l'aigua entre 10.30 y 16 hores, vaig veure passar l´'unic vaixell , tenia veles i semblava que anava a motor ( no hi havia res de vent) entre 1.30 i 14 h. aprox) em va cridar l'atencio que navegaba bastant aprop de la costa i que va l'únic vaixell en tot el dia.
Si les onades a Vilassar , rapidetes, casi un metret i una mica cerrones.

Salutacions

Abraham

Anònim ha dit...

Abraham,

Deuriem ser nosalytres doncs jo volia passar aprop per controlar. Avui al migdia nova marbella estava divertit.

Pau