dimecres, de novembre 12, 2008

2 en 1



Les obligacions de la vida moderna ens deixa poc temps per dedicar-nos a aquestes activitats de lleure que tan ens agraden i que son la raó de ser d'aquest bloc: surfejar i navegar !!! Per tant, és questió d' OPTIMITZAR, paraula que a mi m'encanta. Al País Basc n'hi ha alguns que ho tenen molt clar. Les fotos que he incluit son una mostra de com es poden compaginar les dues aficions...sortir a navegar quant hi ha un mar impressionant !!


La primera fotos és del Febrer del 2007, a la sortida del port de Zumaya. La veritat és que al personatge en questió li vé d'un pel. El veler m'imagino que és francès, doncs no hi ha bandera però si fos espanyol hauria de portar la matricula a la amura.

L'altre sequencia de fotos son del 27 d'octubre del 2008 també al port de Zumaya. Si cliqueu a sobre s'amplien i si no podeu veure-ho a http://naturalsurfing.es/index.php?option=com_content&task=view&id=268&Itemid=1 . No está gens malament com se les tenen que veure els del Cantàbric per entrar a Port. Comparant això amb l'entrada a Port d'Aro o al Port Olímpic amb temporal fa que aquí al Mediterrani aquestes maniobres siguin de la "Señorita Pepis".

L'estiu passat varem estar una semana amb el Vila i familia a Capbreton. Varem tenir sort i varem tenir onades pràcticament tota la setmana. Un dia que estavem surfejant la dreta que hi ha al costat de la bocana del port, vaig veure un veler que volia entrar-hi, només amb el gènova desplegat i sense motor. Vaig donar gràcies a deu que no fos jo qui estava en el veler doncs les onades eren considerables i la maniobra complicada. No em vaig perdre ni un segón de com el patró va controlar la situació, caçant i amollant gènova per adecuar la velocitat al ritme de les series d'onades. La maniobra va ser un 10 i va entrar a Port sà i estalvi. Jo, vaig seguir agafant les meves onades amb tabla amb el convenciment que el 2 en 1 amb el que he titulat aquesta entrada, tot i que serveix per optimitzar, no és una bona opció.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola Pau ! i la resta

Impressionant aquestes imatges, gracies pel portal no el coneixia..

Disculpa si em poso sentimal i sono a antic, pero no se si ho recordes que a la tardor del 95, en un temporalet de llevant a premia de mar, casi devant de léstaciø( quan hi havia platja ) un veler d'aquestes caracteristiques se la va fotre contra la sorra, va ser bastant espectacular la veritat nosaltres a l'aigua i el veler que sácostaba perillosament fins embarrancar a la costa, a uns quants metres de nosaltres. no he vist res semblant per aqui despres ( per sort.. )

Abraham

Anònim ha dit...

Abraham,

Ja ni m'enrecordava, fa tant de temps !!!

Pau