dissabte, d’octubre 25, 2008

NAVEGADES D'HIVERN


Mirant sempre tot amb optimisme, em considero afortunat que just a punt de començar l'hivern s'acaben els GP's i per tant ja no treballaré els caps de setmana. Quina sort !!!! doncs s'ens dubte, a l'hivern, és quan tenim millors onades al Mediterrani. També és una estació fantàstica per navegar. Després de les llargues estades al mar durant les vacances d'estiu, i d'un parentesi de poc veler-doncs he tingut tota una serie de GP's for d'Europa- a l'hivern sempre he fet navegades molt autèntiques.

Al 2004, el cap de setmana després del GP de Valencia, vaig agafar el Mastegot II i juntament amb en Ferrán i en Toti varem sortir un divendres al vespre desde Palamós cap a Fornells (Menorca). Ben abrigats per el fred, vàrem gaudir d'una nit impresionant. Teniem una esplendida lluna plena, poc vent i just vàrem deixar la protecció de la costa Catalana i varem entrar en la finestra del Golf de Lleó, van aparèixer unes onades majestuoses de Nord, tipus oceàniques, que ens varen marcar el ritme de tota la nit. El veler es va quedar a Menorca i el vaig tornar la setmana següent, amb el Sergi. La sortida que varem fer a negra nit de la badia de Fornells, veient només la llum del far del Cap de Cavalleria i entrant poc a poc a una foscor inquietant, també és d'aquestes imatges que et queden grabades per sempre. Quins records...

La foto que il-lustra aquesta entrada me la va passar el Ricard fa dos dies. Va ser la travessa de Platja d'Aro a Barcelona del Febrer del 2005 amb el Oceanis 361 Etnog I d'en Ricard. El fred que feia es pot apreciar per lo abrigats que anàvem. El que no es veu és que jo anava amb la cama tiesa, amb una fèdula de protecció que me l'inmobilitzava perque m'havia malmès els lligaments del genoll esquiant. Vam gaudir del luxe de navegar per el Mediterrani sense veure cap altre veler. A estones va ploure però protegits per el bimini ens ho vàrem passar molt bé.

Jo que em conec, si estic escrivint això és perque tinc ganes d'agafar el veler i escapar del ritme frenètic de terra. Prometo publicar reportatge.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei!!!
bona foto! la vaig trovar per casualitat fent nateja d'ordinador l'altre dia...jo estic totalment d'acord amb el fet de que necesitem una travessa de tardor per anar calentant motors, o millor dit, per mantenir-los calents durant l'hivern...

Recorda que durant aquest mes soms veïns al Marina Palamos i per tant estic amb alerta màxima per si s'ha de fer alguna travessa a tocar Dragonera i tornar....cap problema!!!!
apa, salut i fins aviat.
ricard.-

Anònim ha dit...

CARAI CAPITANS SI QUE ESTEU ESPITOSOS!!!! AMB QUIN VELER FAREU LA TRAVESSA D'HIVERN??? O ÉS QUE FAREU REGATES ENTRE VOSALTRES???
APA, BON VENT!!!
mins

Anònim ha dit...

La propera regata és la del solstici d'hivern,a Palamós, el 22 de Novembre. Allà ens veurem les cares.

Pau